Over ons


Kinderopvang Hebbes is een professionele, dynamische en vooral kwalitatief hoogwaardige kinderopvangorganisatie. Voor alles streven wij ernaar dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar bij ons in betrokken en betrouwbare handen zijn, door hoge kwaliteitseisen te stellen aan ons handelen, onze activiteiten, voorzieningen en medewerk(st)ers.

 

 

Op al onze locaties wordt een kind op een positieve, duidelijke en eenduidige manier benaderd en behandeld, zodat het  veiligheid en geborgenheid ervaart. Wij zien elk kind als een uniek individu, met z’n eigen karakter, talenten en bijzonderheden.

Stimuleren

Bij Hebbes willen we talenten herkennen en stimuleren, en zelfstandigheid bevorderen. We willen de ontwikkeling van elk kind ondersteunen en stimuleren en bieden daarom voor peuters hoogwaardige voorschoolse educatie aan, zodat elk kind een goede start in de basisschool kan maken. Een prominente plaats in onze aanpak nemen dan ook de leermethoden Kaleidoscoop en Piramide in, evenals het streven naar ouderbetrokkenheid.

 

Sport en Bewegen

Wij vinden het als organisatie erg belangrijk om veel aandacht te besteden aan Sport en bewegen.  Dit stimuleert namelijk op enorm veel vlakken de ontwikkeling van een kind in elke leeftijdsgroep:
•    Het bevordert een goede motorische, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling.
•    Het stimuleert zelfvertrouwen, zelfstandigheid, aanpassingsvermogen en het respect hebben voor elkaar.
Alle kinderen vanaf 2 jaar kunnen dan ook minimaal 1x per week meedoen aan onze spel- en beweegactiviteiten. Uiteraard besteden wij ook aandacht aan het op een speelse manier bewegen met de jongere kinderen.